Jessicas senaste album ”Just Do It!” är inspelat i rockgruppen Journey ́s privata studios, Addiction Studios i Berry Hill, Nashville TN. Producent på albumet är Scott Baggett.


Albumet har växt fram under 2 års tid och låtarna har skrivits tillsammans med hitmakare till artister som Celine Dion, Kenny Rogers, Bette Midler, Deep Purple m.fl.


Anledningen till att Jessica började åka till Nashville är att hon 2010 blev inbjuden av Country Music Hall Of Fame invalde musikern Charlie McCoy, att komma över för att spela in några nyskrivna låtar.

Charlie McCoy har medverkat på över 13 000 inspelade album med världsartister som Elvis Presley, Bob Dylan, Dolly Parton, Johnny Cash, Roy Orbison och många andra.

Charlie McCoy fick två låtar skrivna av Jessica i sin mejlbox sommaren 2010 och bjöd därefter in henne till Nashville för att spela in med några av musikhistoriens största legender.

ROCKIGARE

”Den nya, rockigare stilen känns verkligen som jag fullt ut och jag hoppas att publiken kommer att gilla

det också. Jag längtar verkligen efter att få dela allt med publiken”


Med fyra låtar i bakfickan, utan skivbolag och management, åkte hon till Nashville efter att ha stått vid ett vägskäl efter en del tragiska händelser och valde att börja leva och musicera fullt ut.

Musikerna och Jessica fann varandra och efter att albumet spelats in 2011, ville flera av musikerna och låtskrivarna börja skriva musik med henne.

Hon har sedan 2011 bjudits in att skriva musik i Nashville av flera låtskrivare som Bobby Wood, Dave Robbins, Charley Stefl, Scott Bagget, Tony Colton och många andra.


Hon kallas för tjejen med melodierna i Nashville och har under åren gästspelat tillsammans med många musiker och artister på olika platser i musikstaden.

Jessica blev även inbjuden 2014 till Garth Brooks studio på Music Row när han spelade in sitt kommande album.

Det har blivit ett tiotal resor för Jessica sedan 2010 och den musikaliska resan bara fortsätter.


Jessica föddes i Sundsvall.

Redan vid tidig ålder förstod Jessicas föräldrar att hon hade en stark kärlek för musik och strax innan hennes 7-års dag, köpte de ett piano till henne. Sedan den dagen gick tangenterna varma i familjehemmet.

Redan vid 9 år så hade Jessica en bestämd och stark känsla av att musiken på något sätt skulle bli hennes levebröd. Det var främst Jessicas musiklärare som inspirerade henne då med sin spelglädje. Det var hon som fick Jessica att också bestämma sig för att satsa på musiken. Medverkan i barnkörer och instrumentallektioner i både cello, gitarr och piano på musikskolan blev en stor glädje under uppväxten. Musikgymnasiet i Härnösand blev de år där Jessica hittade sin passion i den klassiska musiken och gav många egna konserter samt ackompanjerade instrumentalister. Åren efter gymnasiet utbildade Jessica sig till musikpedagog. Samtidigt arbetade hon som musikterapeut med rehabilitering av smärt- och nyskadade patienter. Under några år arbetade Jessica som musiklärare på en mellanstadieskola. Varje år skrev hon en ny musikal där alla 100 elever medverkade på något sätt.

 

2002 föddes Jessicas dotter. Under föräldraledigheten bestämde hon sig för att satsa fullt ut på musiken. Jessica har haft förmånen att underhålla vid allt ifrån champagnefrukostar, festivaler och galor till invigningar och gourmetmiddagar under åren. Uppdragen som pianoentertainer mellan åren 2002-2011 sträckte sig genom hela Sverige. Många musikstilar med en repertoar på ca 600 låtar och ackompanjemang av olika artister, fick Jessica att ständigt utvecklas som livemusiker och som sångerska.2004 omkom Jessicas mamma Siv i Tsunamin i Indiska Oceanen och det blev ett stopp i det musikaliska energiflödet. För första gången i hennes liv kunde hon inte ta en ton på pianot under en lång period.


Jessica funderade länge på hur hon återigen skulle kunna sprida glädje i pianobarerna mitt i all sorg? Vid första speltillfället efter dödsbudet, träffade hon Pigge Werkelin, som förlorade sina två barn och sin fru i flodkatastrofen. Jessica och Pigge började att prata om det som varit. De omfamnade varandra och Pigge sa:


"- Du är stark Jessica. Människan är starkare än du kan ana. Det har jag verkligen erfarenhet av. Gå nu och ge järnet!"


Dessa ord blev början till det nya och Jessica började att skriva musik som

hon tidigare inte gjort.

Det var också starten på en process som skulle ta Jessica dit hon är idag.


Jessica har sedan 2011 framfört sitt kombinerade livsföredrag/konsert ”Just Do It” runt om i Sverige. Den handlar om hennes livserfarenheter och hur hon tagit sig över många hinder med hjälp av musiken och att tänka positivt. Jessica vill med sina texter och musik som växt fram under år av kämpande med död och svår sjukdom, stärka människor att satsa på det de tror på och ta vara på livet i nuet.


”Om jag kan hjälpa en människa varje dag att orka fortsätta lite till, så hjälper det mig” säger Jessica.


Jessica stoppar ogärna in sig själv i ett musikaliskt fack, då det finns influenser av många olika musikstilar i hennes låtar. Man kan höra en blandning av pop, rock och country. Låtarna har kommit till genom egna livserfarenheter eller genom möten med människor.


Det viktigaste för Jessica har alltid varit att förmedla musiken på ett sätt som berör den som lyssnar och att känslan sitter kvar när musiken tystnar.


I februari 2015 utnämndes Jessica  till ambassadör för Hjärnskadeförbundet Hjärnkraft. Jessica gör även föreläsningar som handlar om livet efter dotterns fallolycka 2012.


Jessica är sedan oktober 2015  Diplomerad & Certifierad Livscoach, utnildad vid livscoachakademin.


”Jag är så tacksam och glad över att jag får möjligheten att få göra

det jag verkligen älskar. Musiken är mitt liv.” säger Jessica.

Copyright © 2014 Jessica Falk

All rights reserved